Kukkia & juhlatunnelmaa Kukkakauppa KanervassaKukat tekevät juhlan, sanotaan. Ja minusta se on juuri niin. Jo aivan tavallinen perjantai on juhla, kun sen kunniaksi saa asetella tuoreet kukat maljakkoon kotia koristamaan. Siksi kutsu Kukkakauppa Kanervaan bloggari-iltaan kimpunsidonnan, kattausideoiden ja juhlatunnelman äärelle oli suuri ilo. 

Keräännyimme siis viikko sitten Kukkakauppa Kanervaan oululaisten Kulumilla -bloggareiden kanssa perjantai-iltaa viettämään. Alkumaljojen jälkeen tutustelimme kukkakauppaan, jossa ihasteltavaa ja katseltavaa riittää kyllä pidemmäksikin aikaa. Kukkakaupan yläkertaan oli katettu muutama esimerkkikattaus kevään ja kesän juhlien inspiraatioksi. Paikalla oli myös valokuvaamon edustaja, lahjaideoita juhliin sekä paikallisen pitopalvelun tuotteita noutopöydästä nautittavaksi. Ilta huipentui Kukkapaja -workshoppiin, jossa pääsimme sitomaan omat kimput kotiinviemisiksi.

Meidät vierailulle kutsunut Kukkakauppa Kanerva sijaitsee Oulun keskustassa, osoitteessa Hallituskatu 22. Kauppaan sisälle astuessaan tuntee tulevansa kukkien rakastajan ihmemaahan, niin kauniisti ja ylitsepursuavan ihanasti liike on sisustettu. Joka puolella on mitä ihanampia kukkia, pientä sisustustavaraa ja kukka-asetelmaa. Katseltavaa ja silmäniloa riittää. Liikkeen yläkerrassa on näyttelytila, josta löytyy kattaukseen ja piensisustukseen liittyviä tuotteita. Paljon tuotteista on oululaisten yritysten valikoimista. Ihanaa, että yritykset tekevät yhteistyötä ja tuovat esille oululaista tarjontaa ja osaamista! Kukkakauppa Kanervan yrittäjä Sari Kuosmanen kertoo, että yläkerran tilat mahdollistavat myös erilaisten yritysten tarpeisiin järjestettävät tilaisuudet. Esimerkiksi yläkerrassa voi kokoustaa ja sen jälkeen osallistua Kukkapaja-workshopiin.

Kanerva on oululaisille varmasti tuttu liike, onhan se toiminut keskustassa samoilla kulmilla jo vuodesta 1946. Samaan aikaan kun kukkien myynti marketeissa on kasvanut, ollaan Kanervassa panostettu laatuun, ammattitaitoon ja asiakaspalveluun. Noilla kilpailuvalteilla markkinoilla on pärjätty kovasta kilpailusta huolimatta. Ammattitaito ja intohimoinen asenne työhön näkyy Kanervassa jo ensi vilkaisulla ja yritykseen tarkemmin tutustuessani tuo mielikuva vain vahvistui. Uskomattoman monta vinkkiä kesäkukkien istuttamisesta, juhla-asetelmista ja leikkokukkien huoltamisesta ehdimme illan aikana jutustelun lomassa saada!
Mikä ihana idea paikalla olleilta yrityksiltä olikaan toteuttaa tuollainen ilta yhteisvoimin! Ideoita juhlien toteuttamiseen ja siihen kaikista tärkeimpään, eli koristeluun, jäi kyllä tuosta illasta repullinen. Oikeastaan tuli sellainen tunne, että täytyy järjestää pian jotain, ihan vain että pääsee valmistelemaan ja koristelemaan. Ainahan on syytä juhlaan. Eikä niin pientä syytä olekaan, etteikö sitä kannattaisi juhlia! Olenkin tässä pyöritellyt tuon illan jälkeen mielessä erilaisia juhlateemoja, ehkä juhlin viimein kolmekymppisiäni, neljä vuotta myöhässä? Tai ehkä ihan vain kesää, koiran kaksivuotissynttäreitä, ystävyyttä, rakkautta, elämää? Ei sen niin väliä, kunhan on juhla.

Tarjoilut olivat Konst O. Delin taidonnäytteitä


Ihania uusia tuttavuuksia ja uusia, houkuttelevia ideoita kotiin, niin arkeen kuin juhlaan tarjosivat tapahtumassa mukana olleet Somiana ja Vera-Vera. Molemmat ovat oululaisia pienyrityksiä, joihin oli todellakin ilo tutustua! Maja, Decor & Lifestyle Shop sen sijaan on minulle tuttu putiikki jo entuudestaan. Siellä tulee käytyä säännöllisin väliajoin hypistelemässä, haaveilemassa ja hakemassa inspiraatiota sisustukseen. Maja Shop on myös pelastanut useammalta lahjapaniikilta, niistä pari vinkkiä ajattelin jakaa teillekin.


Kertakäyttöastiat, pompomit ja konfetit Somianan valikoimista, kukat Kukkakauppa Kanerva.
Minua inspiroi erityisesti koristeet pöydän yllä. Ne antavat mahdollisuuden yksinkertaiselle kattaukselle ja säilyvät varmasti siistinä kohentelematta koko juhlan ajan!
Somiana on juhliin erikoistunut liike, joka on alun alkaen toiminut verkkokauppana. Kivijalkaliike on avattu Oulun keskustaan maaliskuussa. Tuolla liikkeessä kannattaa piipahtaa ohi mennessään, -vaikka ei juhlia olisikaan juuri sillä hetkellä tiedossa, varmasti tekee mieli alkaa jotain järjestää. Niin herkullisia värejä ja ihania, pieniä yksityiskohtia juhlakattaukseen sieltä löytyy. Erityiskiitos aikuiseen makuun sopiville ja tyylikkäille kertakäyttöastioille, niitä tuntuu olevan todella vaikeaa löytää. Ja lastenkutsuille sitä vasta olisikin vaikka mitä ihanaa! Somianan kautta on mahdollista saada myös juhlapalvelu esimerkiksi yrityksen tarpeisiin tai vaikkapa hääsuunnittelua. Liikkeen alakerrassa on myös lounge-tila, joka on varattavissa esimerkiksi babyshowereiden pitoa varten tai polttareiden yhdeksi pysähdyspaikaksi.

Vera-Vera tekee suloisia, luonnollisista ja ekologisista materiaaleista valmistettuja tuotteita. Tuolla bloggaritapahtumassa esillä olivat pellavaiset lautasliinat, joiden värit olivat kyllä kerrassaan täydelliset. Pellava materiaalina on muutenkin aivan ihana. Minua viehättää erityisesti se, kuinka se on täydellinen juuri kaikessa epätäydellisyydessään. Pellava ei koskaan ole aivan rypytön ja silkinsileä, vaan siinä on jotain herkkää rouheutta. Tuo rouheus tekee siitä niin kauniin. Mutta tuollaisten lautasliinojen lisäksi juhlapöytä ei juuri muuta koristusta enää tarvitsekaan. Paitsi kukat, tietysti!

Vera-Veran valikoimissa on muun muassa pellavaisia lakanoita, keittiöpyyhkeitä ja kylpypyyhkeitä. Tekisi mieli saman tien korvata omat, väreiltään toisiinsa sopimattomat, froteiset ja puuvillaiset vanhat hirvitykset uusilla pellavasta valmistetuilla, tyylikkäillä ja harmonisilla pyyhkeillä ja lakanoilla! Kuvissa näkyvät posliiniset ruusu-pöytäkoristeet ovat Kanervan valikoimasta.

Kuva: Maja, Decor & Lifestyle Shop
Olen elämäni aikana ehtinyt mukaan melko monille babyshower -kutsuille ja kummilapsiakin on jo puolenkymmentä. Oli kyseessä sitten babyshowerit, ristiäiset, nimiäiset tai muuten vain uuteen tulokkaaseen tutustuminen, on lahjan ostaminen usein todella vaikeaa. Aina ei tekisi mieli ostaa sitä pehmeää pakettia, vaan jotain vähän omaperäisempää. Jotain, mikä ei käy hetkessä pieneksi ja unohdu kierrätettävien vaatteiden kassiin. Maja Shop oli tuonut näytteille nämä minun omat suosikkilahjani; Oot niin ihana -sarjan neuvolakorttikotelon ja vauvakirjan. Tuo neuvolakorttikotelo on hyväksi todettu babyshower -tuliainen; kohtuu edullinen ja helppo liittää vaikkapa osaksi vaippakakkua. Vauvakirja taas sopisi mainiosti esimerkiksi kummilahjaksi ja erottuu kyllä kauniilla ulkomuodollaan edukseen vauvakirjojen joukosta!

Maja Shop sijaitsee Oulun keskustassa, Kirkkokadulla, aivan Rotuaarin kulmassa. Putiikki on täynnä mitä ihanampia sisustus- ja lifestyletuotteita, joita ei millään malttaisi lakata hypistelemästä. Jos et pääse paikan päälle tutustumaan, liikkeellä on myös verkkokauppa. Noita Oot niin ihana -tuotteita ei muuten Oulussa Maja Shopin lisäksi muualta olekaan saatavilla.

Mukana oli myös oululainen valokuvaamo Studio-PSV, joka esillä olevien kuvien ja tuotenäytteiden kautta vakuutti ammattitaidollaan. Potretteja ei tällä hetkellä ole tarvetta ottaa, mutta jäin miettimään tuota heidän tuotevalikoimassaan olevaa boudoir -kuvausta. Alusvaatteissa kameralle poseeraamisessa olisi haastetta kehopositiivisuuden opetteluprojektissani! Valokuvakirjoja selatessani tuli myös mieleen, että olisi ehkä vihdoin aika koota hääkuvamme kirjaksi, jota kehtaisi vieraillekin esitellä!

Se illan ihanin ja samaan aikaan haastavin osuus oli itse Kukkapaja -workshop. Saimme siis kaikki suurinpiirtein samanlaisen lajitelman kukkia eteemme, ja noista kukista oli tarkoitus saada aikaiseksi kimppu. Hauskaa oli, että vaikka materiaalit olivat samanlaiset, jokaisen kimpusta tuli aivan oman näköisensä! Monta ammattilaiskikkaa opimme, muun muassa kimppupohjan tekemisen vihreästä lehdestä. Mutta ei se niin helppoa ja rentouttavaa puuhaa ollutkaan mitä olisi voinut kuvitella. Yllättävän haastavaa oli saada kukat asettumaan mieleiseensä ja vielä silmääkinvmiellyttävään järjestykseen. Lopputulos oli varsin rönsyilevä. Siis aivan tekijänsä näköinen. Mutta melkein äidillistä ylpeyttä kimppua kohtaan silti tunsin! Ehdottomasti kannattaa osallistua vastaavaan työpajaan jos on joskus mahdollisuus. Tuosta sai paljon vinkkejä mukaan hyödynnettäväksi perjantaikimppuihin ja kodin juhliin! Kukkakauppa Kanerva järjestää workshoppeja joko omissa tiloissaan tai myös muualla. Siinäpä hyvä idea aktiviteetiksi esimerkiksi työpaikan virkistyspäivään!

Rakastan tuota kimpun eukalyptusta. Sen hento vihreä sopii pastelliväreihin täydellisesti! Juhlia järjestäessä tosin kannattaa huomioida allergiset. Eukalyptuksella on todella voimakas tuoksu, joka saattaa helposti ärsyttää allergista.

Juttua muokattu 25.5. 2018 klo 17.10 : Lisätty Maja Design shopista kertova osuus.

Kommentit