Alexander Health Club -kokonaisvaltaista hyvinvointia keskellä Oulua

Kuva: Elina Lappalainen/Matkalla (www.elinalappalainen.blogspot.fi)


Oulun keskustassa, Aleksanterinkadun vilinässä, sijaitsee hyvinvoinnin keidas nimeltä Alexander Health Club. Hillityn ja vaatimattomankin näköisen julkisivun takaa avautuu rauhoittava, tyylikkäästi sisustettu hyvinvointikeskusmiljöö. Mikä ihanan rauhallinen virkistymispaikka keskellä keskustan vilinää!

Moni tuntee Aleksanterinkatu 21:n tilat varmasti paremmin ajalta, jolloin osoitteessa sijaitsi tanssikoulu Citydance. Tanssikoulun muuton jälkeen tilat on remontoitu ja nykyinen kuntosaliyritys on toiminut paikalla noin vuoden ajan.

Kuva: Elina Lappalainen/Matkalla (www.elinalappalainen.blogspot.fi)
Kuva: Elina Lappalainen/Matkalla (www.elinalappalainen.blogspot.fi)

Kuntosalin toimitusjohtaja ja personal trainer Matti Kataja kertoo, että hänelle on kunnia-asia tehdä jokaisen asiakkaan treenaamisesta mahdollisimman mutkatonta ja viihtyisää. Tuo asenne näkyy; Kataja tervehtii tuttavallisesti nimeltä jokaisen salille tulevan treenaajan ja käy meitä bloggareita isännöidessäänkin välillä kyselemässä kuulumisia salilla huhkivilta asiakkailtaan. Myös monta muuta pientä asiaa on mietitty loppuun sakka: salilla on treenivaatevarasto, josta on mahdollista lainata vaikkapa t-paitaa oman, salikassista unohtuneen tilalle. Myös pyyhkeitä suihkua varten voi lainata ja pukuhuoneesta löytyy kaikki perustuotteet peseytymiseen ja hiustenlaittoon. "Tekosyyt treenaamisen väliin jättämiseen on pyritty minimoimaan. Kun tänne tulee, silloin treenaataan, -vaikka verkkarit olisivatkin jääneet kotiin", toteaa Kataja.

Asiakkaan huomioiminen ja treenaamisessa tukeminen näkyy myös siinä, että kuntosalin vastaanoton aukiolojen puitteissa, siis aamuseitsemästä iltaseitsemään, paikalla on aina myös personal trainer. Katajan lupaus; "asiakas saa keskittyä treenaamiseen, kaikki muu on mietitty valmiiksi", tarkoittaa käytännössä myö sitä, että personal trainer on käytettävissä aina kun hänen apuaan tarvitsee. PT -palveluista ei siis tarvitse maksaa erikseen, vaan ne kuuluvat jäsenyyden hintaan. Vastaanoton aukioloaikojen ulkopuolellakin salilla voi treenata, kulkukortilla sisään pääsee aamukuudesta iltayhteentoista.


Kuva: Elina Lappalainen/Matkalla (www.elinalappalainen.blogspot.fi)
Kuva: Elina Lappalainen/Matkalla (www.elinalappalainen.blogspot.fi)
Itse kuntosali ei ole kooltaan valtavan suuri, mutta kaikki tarvittavat laitteet lämmittelyyn ja koko kropan treeniin, irtopainot ja toiminnallisen treenin mahdollistava tila sieltä löytyy. Me bloggarit saimme vierailumme yhteydessä kokea napakan toiminnallisen yhteistreenin muun muassa kelkantyönnön, kuminauhakyykkyjen, rengassoutujen ja köysien heiluttamisen merkeissä. Napakkaa, nopeaa ja tehokasta. Hiki tuli, vaikka treeni ei tainnut puolta tuntia kauempaa kestääkään. Yhteistreenejä järjestetään Alexander Healh Clubilla tarpeen mukaan ja tilauksesta, esimerkiksi työporukoille ja muille yhteisöille. Myös salin jäsenille on tarjolla yhteistreenejä silloin, kun toivetta niiden järjestämiseen esiintyy. Hyvinvointiluentoja järjestetään samoin, tarpeen ja toiveiden mukaan.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi Alexander Health Clubin tapauksessa tarkoittaa PT-palveluiden, miljöön ja arkisin tarjolla olevan, ilmaisen aamupalan lisäksi myös samoissa tiloissa toimivia kosmetologi-, fysioterapia-, hieronta-, ja valmennuspalveluita. Hintavimpaan, Platina-jäsenyyteen kuuluu joka kuukausi yksi käyttökerta edellä mainituista palveluista. Esimerkiksi voi siis vaikkapa käydä kuukausittain hieronnassa tai huollattaa ripset kuntosalikäynnin yhteydessä. Kaikkien asiakkaiden käytössä on myös Neurosonic -laite, joka voi matalataajuusvärähtelyn avulla auttaa muun muassa stressin ja unihäiriöiden lieventämisessä.

Neurosonic-laite
Kuva: Elina Lappalainen/Matkalla (elinalappalainen.blogspot.fi)
Alakerran hoitotila
Kenelle Alexander Health Club sitte sopii? Matti Katajan mukaan ihan jokaiselle. Itse näkisin tuon paikan ideaalina erityisesti keskustassa työskentelevälle ja kuntosalilla ahkerasti treenaavalle (ryhmäliikuntatunteja salilla ei satunnaisten yhteistreenien lisäksi järjestetä). Uskoisin, että keskustassa työpäivänsä tekevälle salille on helppo tulla suoraan töistä, varsinkin jos työmatkat taittuvat muuten kuin omalla autolla. Samoin treenaaminen ennen työpäivän alkua onnistuu salilla tarjoiltavan aamupalankin ansiosta varsin mutkattomasti. Ja jos tapana on käydä hierojalla tai huollattaa ulkonäköään säännöllisesti joka kuukausi, on noiden palveluiden löytyminen saman katon alta varmasti suuri plussa kuntosalia valitessa.

Perustason Rauta -jäsenyys, johon nuo palvelut eivät toki kuulu, on tällä hetkellä kampajahintaan 49€/kk. Lisäpalveluista saa pulittaa hieman enemmän, kattavin Platina -tason jäsenyys maksaa jo 129€/kk. Lienee jokaisen on itse tehtävä laskelmat, tuleeko se kuitenkin omassa tapauksessa edullisemmaksi kuin palveluiden hajauttaminen ympäri kaupunkia. 

Lisätietoa kuntosalista, jäsenyysvaihtoehdoista ja lisäpalveluista löytyy Alexander Health Clubin kotisivuilta sekä Facebookista ja Instagramista @alexanderhealthclub.


Kommentit