Ihanista ihanin tyttöjen viikonloppu.

Mietimme siskojeni kanssa äitienpäivän alla, mitä voisimme antaa lahjaksi äidille, jolla oikeastaan on jo kaikkea. Tuntui, että olemme kuluttaneet loppuun kaikki takuuvarmat lahjaideat, eikä mieli tehnyt hankkia mitään turhaa käyttämättömänä kaapin perukoille pölyä keräämään. Mutta lopulta saimme idean, joka pääsi viime viikonloppuna toteutukseen: järjestimme äidille tyttöjen viikonlopun täällä Oulussa.

Meitä on siis neljä siskoa ja asumme kolmessa eri kaupungissa. Se, että näkisimme koko siskoremmi kerralla ja saisimme vielä äidinkin mukaan, vaatii hieman järjestelyjä. Nyt saimme kuitenkin yllättävän jouhevasti järjestymään tämän viikonlopun, ehkä tämän onnistuminen oli jo tähtiinkin kirjoitettu...

Viikonloppu on toisaalta kovin lyhyt, tuntui että aika loppui aivan kesken kun sen sai viettää  mitä ihanimmassa seurassa. Toisaalta yhteen viikonloppuunkin mahtuu vaikka mitä.

Grillausta, saunomista, siskonpedissä nukkumista, lauantaiaamun brunssi, shoppailua, kahvittelua, aika monta jäätelöä, yllätyshotelliyö äidin kanssa, ravintolaillallinen, hotelliaamiainen, itsensä ylittämistä seikkailupuisto Huikiassa ja loputtoman paljon naurua jutuille, joita kukaan muu ei varmasti ymmärrä. Niistä oli meidän viikonloppu tehty.

Äiti sai lahjan, jonka muistaa varmasti pitkän aikaa. Ja me lahjan antajat oikeastaan saimme itse paljon enemmän kuin pystyimme antamaan. Mieli on virkistynyt ja olo kiitollinen ja onnellinen. Minulla on maailman parhaat siskot ja ihanista ihanin äiti. Äiti, jonka perintönä koko nelikollamme on helposti syttyvä, mutta huonosti sammuva nauru, periksiantamaton ja sisukas luonne, ripaus rämäpäisyyttä sekä kilpailukykyä, joka pakottaa ylittämään itsensä vaikka vatsanpohjassa muljuukin ikävästi. Äiti, joka on melkoinen sisupussi. Äiti, jonka tyttöjä voimme ylpeästi olla.

Arvokkainta, mitä omistamme taitaa sittenkin olla aika.


Kommentit

Lähetä kommentti