Hyvä peppu! & muita itsestäänselvyyksiä.


Kliseiset itsestäänselvyydet ja tsemppilauseet, joihin ei kukaan oikeasti usko. Olen ajatellut, että olen niiden yläpuolella. Muistan nuo viisaudet muistuttelemattakin, minun ei tarvitse täyttää seiniäni latteuksilla.

Mutta huomasinpa juuri, uusinta julisteostostani kehystäessäni, että on noita kertynyt meillekin ylemmyydentunteestani huolimatta. Ja oikeastaan, miksipä ei? Huomaan, että varsinkin tuo uusin hankintani aivan oikeasti tuottaa minulle iloa. Silloinhan se on onnistunut hankinta, vai mitä?

Jotain hassua siinä on, että tuollaisen pienen taulun sanomaan haksahtaa päivä toisensa jälkeen. Vaikka olen itse maksanut tuon esineen, joka muistuttaa minua siitä, että minunkin peppuni on aivan nätti, silti se toimii. Aamulla kotoa lähtiessäni, eteisen peilistä itseäni tarkastellessa tuo taulu muistuttaa että olen hyvä, riitän ja näytänkin vielä oikein mukavalta. Jotenkin se vain riittää ja saa pilkkeen silmäkulmaan. Ehkä olen vain helposti höynäytettävissä? 

Tsemppilauseet ovat kliseitä, mutta niin kai olemme mekin. Tarvitsemme sitä, että samoja tuttuja lauseita toistellaan aina vain uudestaan. Tarvitsemme sitä, että joku muistuttaa kuinka minä riitän, kuinka minäkin olen kaunis, kuinka vahva ja kuinka omalla asenteellani onkaan merkitystä siihen, millainen tämä päivä tulee olemaan. Minä olen klisee, tarvitsen päivittäiset kehuni ja tsemppaukseni. Niiden avulla jaksan loistaa.
Siksipä iloitsen jokaisesta seinilleni kertyneestä tsemppilauseesta. Olkoonkin, etteivät ne välttämättä ole kovinkaan persoonallisia ja erityisen trendikkäitä. Jotain ne kuitenkin kertovat myös minusta, tämän kodin asukkaasta. Ja jos pilke silmäkulmassa säilyy "Nice butt!" -lauseen päivittäisen tankkaamisen avulla, ei se kovin vakava tyylivirhe voi silloin olla!

Näin levottomat jalat omaavana, jatkuvasti muualle, toisaalle ja pois kaipaavana, pidän myös siitä, että minulle muistutetaan mikä lopulta tekee kodin. Koti on siellä, mihin olemme sen päättäneet rakentaa. Siellä missä meidän on hyvä. Koti on sydämissämme. Eli juuri tässä ja toisaalta kaikkialla mihin kuljemme.

Ylimmäisenä: Musta juliste Desenio -verkkokaupasta.
Toiseksi ylin valkoinen kortti Maja design shopista Oulusta. Liikkeellä on myös verkkokauppa.
Kaksi alinta ovat edellisen Lontoon -matkan tuliaisia.

Kommentit