Maanantai, uusien alkujen päivä


Rakastan maanantaita. On ehkä hieman uhkarohkeaa sanoa se ääneen, tiedän toki että useimmille se on viikon inhokkipäivä. Päivä, josta selviämisen jälkeen voi taputella itseään olalle ja kiittää maailmankainkeutta siitä että seuraavaan maanantaihin on taas melkein täysi viikko aikaa. Minulle maanantai toki on yleensä työviikon jälkeen ensimmäinen vapaapäivä. Vapaapäivää on helppo rakastaa. Mutta on siinä muutakin. Maanantai on mahdollisuuksien, uusien alkujen ja toiveikkuuden päivä.

Usein juuri maanantai määrittelee sen, millainen alkaneesta viikosta kokonaisuudessaan tulee. Ainakin minulle. Kun viikon jaksaa aloittaa hyvissä fiiliksissä, kantaa se pitkälle loppuviikkoon saakka. 

Tänään oli hyvä maanantai. Työpäivä, mutta ei erityisen töisevä sellainen. Pidin etäpäivää kotona. Etäpäivät rikkovat viikkoa kivasti ja saavat aikaan vähän vaihtelua aamuihin. Tänään oli energiaa, juuri sitä maanantain tuomaa uuden ja lupaavan kutkuttavaa tunnetta. Mistä se tuli, sitä en tiedä. Mutta nautin, uudet alut ovat ihania. Uuden viikon aloittaminen ei tosin ole mikään radikaali muutos, mutta muutos ja mahdollisuus kuitenkin.

Rakastan myös aamuja. En todellakaan ole aamuihminen, torkutan useimmiten aivan liian monta kertaa ja vitkuttelen aamutoimissani helposti useamman tunnin. Mutta aamuissa on silti jotain ihanaa kunhan vain liikkeelle pääsee: kaikki on vielä edessä, päivä on kuin avaamaton kirja, josta päivän mittaan paljastuu aina uusia sivuja uusine seikkailuineen.

Uudet alut, uudet haasteet, uudet asiat, -kaikki uusi kiehtoo selittämättömällä tavalla. Ehkä kyse on ihmisen loppumattomasta uteliaisuudesta, ehkä kärsimättömästä luonteesta. En osaa sanoa, mutta uusien mahdollisuuksien viehätystä sen tietäminen ei varmasti vähentäisi kuitenkaan. Ajatella nyt vaikkapa syksyä: uuden aloittamisen vuodenaikaa. Miten ihana tunne syksyn tulo hyvin levätyn kesäloman jälkeen onkaan! On täynnä virtaa ja tarmoa tarttua uusiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Tai muutto uuteen kotiin tai uudelle paikkakunnalle: samalla aina vähän uudistuu koko elämä.

Tämän päivän ilonaiheena on siis ihana, uusi viikko. Jälleen uusi alku, hyvällä mielellä, hyvällä flowlla ja tarmolla. Sain paljon aikaan, treenin myötä myös olo on nyt uudistunut. Olen kiitollinen, että minulla on utelias ja eteenpäinkatsova mieli. Mutta yhtä aikaa olen kiitollinen myös puolisosta, joka osaa hieman jarrutella minua uuden etsimisessäni. On onni, että meillä asuu myös henkilö, jonka jalat ovat tukevasti maassa. Muuten voisimme minun aivoitusteni mukaan liidellä paikasta toiseen nopeammin kuin ehtisimme edes itse huomata. Ja vielä, olen kiitollinen siitä, että maailma on avoinna uusille mahdollisuuksille ja uusille aluille. Aina tulee uusi maanantai, uusi kuukausi, uusi vuodenaika, uusi vuosi... Ja jokainen on mahdollisuus oppia jotain uutta, aloittaa jotain uutta, tehdä jotain mitä ei ole koskaan aiemmin tehnyt. Niin kauan kuin näkee uusia mahdollisuuksia, on vielä elossa.


Kommentit